Aantal uitzenduren gedaald, omzetstijging vertraagd

Aantal uitzenduren gedaald, omzetstijging vertraagd
28-12-2011 13:36 | Algemeen | auteur de redactie
(Novum/Dow Jones) - Het totaal aantal uitzenduren in Nederland is in de afgelopen periode met een procent gedaald op jaarbasis. Dit betekende de eerste daling sinds medio 2010. De omzetstijging vertraagde tot een toename van een procent. Dat blijkt woensdag uit de meest recente cijfers van de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU).

De afgelopen periode, periode 12 van de ABU, liep van maandag 7 november tot en met zondag 3 december. In de vorige periode stegen de uitzenduren nog met een procent op jaarbasis en liep de uitzendomzet met drie procent op ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Periode 12 telde een gelijk aantal werkbare dagen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en er is dus geen correctie toegepast. In dezelfde periode in 2010 steeg het aantal uitzenduren met tien procent. De omzet steeg toen met negen procent.

Vooral de inkomsten uit de medische sector stonden onder druk. De uitzenduren en -omzet daalden hier met twaalf procent. De technische sector presteerde het beste. De uitzenduren namen daar met vijf procent toe en de omzet steeg met zes procent.

De cijfers van de ABU omvatten circa 65 procent van de Nederlandse uitzendbedrijven.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden