Clicky

 
Transport Online - Meerderheid verwacht faillissement Europees land

Meerderheid verwacht faillissement Europees land

Meerderheid verwacht faillissement Europees land
25-12-2011 13:35 | Algemeen | auteur de redactie
(Novum) - Zes van de tien Nederlanders verwachten dat volgend jaar een Europees land failliet gaat. Bij de PVV-kiezers is het geloof hierin het grootst. Daar rekent 83 procent op een faillissement. De kiezers van het CDA zijn het positiefst, daar rekent maar 37 procent op een faillissement. Dat blijkt zondag uit een vooruitblikkende peiling van Maurice de Hond.

Een meerderheid van 57 procent verwacht volgend jaar een ernstige recessie in Nederland. Bij PVV en VVD rekent ruim zeventig procent hierop. Bij PvdA en SP is dit ruim veertig procent.

Het aftreden van PvdA-leider Job Cohen wordt ook door een meerderheid (56 procent) verwacht. Die verwachting is het hoogst gespannen bij de PVV (72 procent) en het laagst bij de SP (41 procent). Opmerkelijk genoeg verwachten bij de PvdA meer kiezers dat Cohen aftreedt (43 procent).

De helft verwacht dat de koopwoningen in prijs meer dan tien procent dalen. Over het EK zijn de ondervraagden ook niet bijzonder goedgemutst. Slechts 21 procent verwacht dat Nederland kampioen wordt.

In de zetelpeiling stijgt de SP twee zetels om uit te komen op 28 zetels. De SP haalt daarmee de PVV in en wordt zo in de peiling de tweede partij. De VVD staat met 31 zetels nog bovenaan. PVV en CDA leveren ieder een zetel in, waardoor ze uitkomen op respectievelijk 26 en 12 zetels. ChristenUnie stijgt van vijf naar zes zetels.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden