Rutte speculeert toch over bezuinigingen

Rutte speculeert toch over bezuinigingen
24-12-2011 10:33 | Algemeen | auteur de redactie
(Novum) - De drie partijen in de gedoogcoalitie willen niet morrelen aan de hypotheekrenteaftrek. Dat zegt premier Mark Rutte zaterdag in een interview met De Telegraaf. Eerder deze week zei de premier nog dat de partijen hebben afgesproken niet meer te speculeren over op welk terrein wel of niet eventueel extra wordt bezuinigd.

"Dit kabinet heef de afspraak gemaakt: wij komen niet aan de hypotheekrenteaftrek. Die afspraak staat", zegt Rutte in de krant. De premier noemt de hypotheekrenteaftrek een 'geweldig instrument'. "In de eerste plaats is het een correctie voor de hoge belastingdruk. En het mooie is dat het de bezitsvorming stimuleert."

In het televisieprogramma College Tour zei Rutte eerder deze week dat de VVD, het CDA en de PVV hebben afgesproken om niet meer te speculeren over mogelijke bezuinigingen tot duidelijk is of en hoeveel extra moet worden bezuinigd, bovenop de achttien miljard die in het regeerakkoord zijn afgesproken."We moeten stoppen met dat soort uitspraken en geen stoere dingen roepen", zei hij toen.


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,763
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden