Clicky

 
Transport Online - Steeds meer ondernemers nemen crisismaatregelen

Steeds meer ondernemers nemen crisismaatregelen

Steeds meer ondernemers nemen crisismaatregelen
22-12-2011 16:44 | Algemeen | auteur de redactie
Van de ondernemers neemt 67% (preventieve) maatregelen om de gevolgen van de Europese schuldencrisis/economische crisis het hoofd te bieden. Eerder dit jaar was dat nog 60%. De meesten zeggen meer tijd te besteden aan het binnenhalen van nieuwe opdrachten. Daarnaast stellen veel ondernemers investeringen uit en scherpen zij hun debiteurenbeleid aan.

Bedrijven met personeel nemen vaker crisismaatregelen (80%) dan gemiddeld. Ze stellen bijvoorbeeld het aantrekken van nieuwe medewerkers uit (22%) of vervangen zieke of vertrekkende medewerkers niet (12%). Van de bedrijven met personeel ontslaat 10% medewerkers. Eerder in 2011 was dat nog 5%.

Klanten houden hand op knip
Een meerderheid van de ondernemers (60%) geeft aan hinder te ondervinden van de Europese schuldencrisis omdat klanten minder geld besteden. Ook ervaren ze problemen met het verkrijgen van krediet. Een probleem dat ook speelt bij hun klanten; een van de redenen waardoor de betalingstermijnen oplopen.

Over het KvK Ondernemerspanel
Het Ondernemerspanel van de Kamer van Koophandel telt bijna 10.000 leden. Zij nemen deel aan online onderzoek, onder meer over actuele onderwerpen zoals wetswijzigingen, belastingen, effecten van economische crisis en overige ondernemersvraagstukken. Het panel biedt de Kamer van Koophandel ook de kans haar producten en diensten direct af te stemmen op de behoefte van de ondernemers.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden