Clicky

 
Transport Online - IMF: wereldeconomie op gevaarlijk kruispunt

IMF: wereldeconomie op gevaarlijk kruispunt

IMF: wereldeconomie op gevaarlijk kruispunt
20-12-2011 19:12 | Algemeen | auteur de redactie
(Novum/Dow Jones) - Christine Lagarde, chef van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft dinsdag gewaarschuwd dinsdag dat de wereldeconomie op een 'gevaarlijk kruispunt' is beland en het risico bestaat dat de economische crisis impact zal gaan hebben op armere landen.

De chef van het IMF sprak tijdens een bijeenkomst over de economische toekomst van Afrika over de effecten van de Europese schuldencrisis op de handel en de financiële markten. Volgens haar blijft die problematiek niet beperkt tot de ontwikkelde landen maar slaat deze over naar de rest van de wereld.

"Er zijn neerwaartse risico's die het economisch herstel wat na de crisis van 2008-2009 is ingezet bedreigen," aldus Lagarde. Ook benadrukt ze dat de Europese schuldencrisis een bedreiging vormt voor "alle economieën in de wereld".

Daarbij verwacht het IMF dat het door verslechtering van de economie in Europa en de beroering op de financiële markten de verwachtingen voor wereldwijde economische groei in januari zal moet bijstellen ten opzichte van de vorige raming in september. Toen bedroeg de groei vier procent, hetgeen al een daling betrof ten opzichte van een eerder vooruitzicht in juni.

Eerder deze maand stelde de Verenigde Naties de groeiverwachting voor 2012 ook al bij naar 2,6 procent van vier procent in 2010. Daarbij gaf het de waarschuwing dat de wereldeconomie 'balanceert op de rand van een grote crisis'.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden