Opnieuw productieverlaging bij Scania

Opnieuw productieverlaging bij Scania
20-12-2011 16:32 | Algemeen | auteur de redactie
SÖDERTÄLJE - Scania gaat in januari 2012 opnieuw de productie van nieuwe vrachtwagens naar beneden brengen in Europa en Latijns-Amerika. Wereldwijd zal de productie met 15 procent verlaagd worden. Dat meldt het bedrijf dinsdag.

De verlaging van de productie is een gevolg van de economische problemen zowel in Europa als wereldwijd. In november verlaagde Scania zijn productie ook al met 15 procent dit bleek echter niet genoeg want sindsdien is de vraag naar nieuwe Scania vrachtwagens verder terug gelopen.

"De terugloop in Europa en het Midden-Oosten heeft zich voortgezet", aldus Martin Lundstedt, Executive Vice President verantwoordelijk voor de Scania verkoop en marketing.

"Dit betekent dat we geleidelijk aan ons personeelbestand inkrimpen, wat helaas betekent dat we niet in staat zijn de contracten van meer dan 1.000 flexwerkers te vernieuwen," zegt Anders Nielsen, Executive Vice President.

Als gevolg van de productievermindering die Scania doorvoerde in november werden al de contracten van 900 van een totaal van 1400 tijdelijke werknemers bij de Europese productie-eenheden niet verlengd. De aanpassing die nu is besloten zal betekenen dat het grootste deel van het resterende aantal van uitzendkrachten in Europa zullen worden getroffen, samen met een meerderheid van de tijdelijke werknemers in Latijns-Amerika.


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden