Roemer wil strengere aanpak banken

Roemer wil strengere aanpak banken
18-12-2011 20:56 | Algemeen | auteur de redactie
(Novum) - Het kabinet en de VVD draaien voortdurend om de 'echte oorzaak' van de eurocrisis heen. "De financiële sector wordt nog steeds niet aangepakt", zei SP-leider Emile Roemer zondag in Buitenhof.

VVD-leider Stef Blok, ook aanwezig, was het daar niet mee eens. Als voorbeeld noemde hij de invoering van strengere kapitaaleisen en de bankenbelasting.

Het is geen geheim dat de VVD en de SP van mening verschillen over hoe de crisis moet worden aangepakt. De VVD richt zich vooral op een strengere begrotingsdiscipline. Roemer wees er in de uitzending nog eens op dat de begrotingen van Ierland en Spanje, die nu ook in de problemen zitten, altijd in orde waren."Soms hadden ze zelfs een begrotingsoverschot. Ze zijn in de problemen geraakt doordat ze banken te grote garanties hebben gegeven", zei Roemer. "Het volledig losgeslagen financieel kapitalisme, dat heeft geleid tot de schuldenbulten waar landen nu mee kampen."

Het idee dat dit kan worden opgelost met een strengere begrotingsdiscipline is volgens hem een 'afleidingsmanoeuvre' om meer bevoegdheden naar Brussel te krijgen.


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,478

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden