Britten bereiden zich voor op uiteenvallen euro

Britten bereiden zich voor op uiteenvallen euro
15-12-2011 10:36 | Algemeen | auteur de redactie
(Novum/Dow Jones) - Britse toezichthouders komen met banken bijeen om te bespreken in welke mate zij voorbereid zijn op een eventueel uiteenvallen van de eurozone. Dat zeggen personen die bekend zijn met de situatie.

De financiële toezichthouder van het Verenigd Koninkrijk (VK), de Financial Services Authority (FSA), voert gesprekken met chief risk officers van de belangrijkste Britse en internationale banken. Hij doet dit om tot een beter begrip van hun noodplannen te komen, melden de bronnen.

De toezichthouder heeft banken gevraagd beleidsstukken in te dienen, waarin beschreven staat hoe financials zich voorbereiden op wat kan gebeuren als de monetaire unie uiteenvalt of individuele lidstaten terugkeren naar hun voormalige nationale valuta.

De Britse toezichthouder is van plan om in de komende weken een bijeenkomst te organiseren waarbij bestuursvoorzitters van top banken en toezichthouders notities met elkaar kunnen vergelijken over hoe ze zich verder kunnen voorbereiden. Tijdens de bijeenkomst zullen zowel executives aanwezig zijn van de vooraanstaande Britse banken als van internationale ondernemingen met een zakenbank die opereert op de financiële markt in Londen.

"Het is een kans voor bedrijven om hun ervaringen met elkaar te delen", meldt één van de bronnen. Tijdens de ontmoeting zal er onder andere een discussie gevoerd worden over de gebieden waarop de banken hun voorbereiden moeten verbeteren", aldus de persoon.

De FSA is ook betrokken bij één op één gesprekken met een aantal banken om manieren te bespreken waardoor ze zich beter kunnen voorbereiden op een mogelijk uiteenvallen van de eurozone.

Een hooggeplaatste FSA-ambtenaar, Andrew Bailey, meldde aan het einde van de vorige maand dat de FSA banken stimuleert om deel te nemen aan het opstellen van noodplannen.

"Een goed risicomanagement houdt in dat je rekening houdt met onwaarschijnlijke maar ernstige scenario's, en dit betekent dat we het vooruitzicht van een wanordelijk vertrek van enkele landen uit de eurozone niet mogen negeren", aldus Bailey tijdens een conferentie in Londen. "Ik bied geen zicht op of het gebeuren gaat, maar als het gebeurt, moeten we erop voorbereid zijn".


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,478

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden