Clicky

 
Transport Online - Stark wil Europees ministerie van financiën

Stark wil Europees ministerie van financiën

Stark wil Europees ministerie van financiën
14-12-2011 20:13 | Algemeen | auteur de redactie
(Novum/Dow Jones) - Jürgen Stark, bestuurslid van de Europese Centrale Bank (ECB) roept op tot de vorming van een Europees ministerie van financiën. Hiermee wil hij de overeengekomen diepere fiscale integratie zeker te stellen. Dat meldt de Duitse krant Algemeine Zeitung van Mainz op woensdag in een voorpublicatie van een interview met de bankbestuurder.

De vorming van een dergelijk ministerie zal tijd in beslag nemen en aanpassing van Europese wetgeving vragen. Er zal dus in de tussentijd een 'informeel, neutraal panel van experts' in het leven geroepen moeten worden, aldus Stark in de krant.

Het panel zou objectief moeten oordelen of Europese landen die onderdeel zijn van de nieuwe fiscale eenheid ook daadwerkelijk aan de doelstellingen voldoen, zegt Stark. Hij wordt vaak gezien als de hoofdeconoom van de ECB. Stark verlaat de centrale bank aan het einde van dit jaar.

Stark verwelkomt de uitkomst van de vorige week gehouden Eurotop in Brussel als een belangrijke stap in de richting van nauwere samenwerking en afstemming van het nationale begrotingsbeleid in de verschillende lidstaten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden