Knot: Noodfonds vergroten met minstens een biljoen

Knot: Noodfonds vergroten met minstens een biljoen
14-12-2011 17:13 | Algemeen | auteur de redactie
(Novum/Dow Jones) - De president van De Nederlandsche Bank (DNB) Klaas Knot vindt dat het EFSF-noodfonds voor eurozonelanden met minimaal één biljoen euro moet worden vergroot. Dot om het noodfonds voldoende slagkracht te geven. Knot verwacht daar dan nog altijd geen wonderen van, en voorziet dat de eurocrisis nog twee jaar zal duren.

De Nederlandse centrale bankier herhaalt dat het opkopen van staatsleningen van eurozonelanden met financieringsproblemen een tijdelijke maatregel blijft voor de Europese Centrale Bank (ECB). "De ECB kan de crisis niet oplossen, dat is primair een taak van de overheden", stelt Knot in een voorpublicatie van een interview met Vrij Nederland.Volgens Vrij Nederland heeft Knot goede hoop dat de Europese leiders er uit zullen komen. "Zo lang nog steeds in beeld is dat de financiële vuurkracht flink wordt vergroot, ben ik positief gestemd", aldus Knot. Een uitbreiding van het noodfonds of aanvullende bijdrage van Europese regeringen aan het IMF moet volgens hem "minimaal een biljoen euro" bedragen.

Toch denkt Knot niet dat daarmee de eurocrisis zomaar is snel is opgelost. "De eurocrisis of schuldencrisis, of hoe je het ook wilt noemen, zal de komende twee jaar met ons zijn."


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,478

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden