2012: 'Werkloosheid neemt toe, maar zelf zal ik niet werkloos worden'

2012: 'Werkloosheid neemt toe, maar zelf zal ik niet werkloos worden'
14-12-2011 13:48 | Algemeen | auteur de redactie
Driekwart van de Nederlanders verwacht in 2012 een stijgende werkloosheid. Dit blijkt uit onderzoek van research- en consultancybureau MarketResponse. Een jaar geleden was de helft van de Nederlanders van mening dat in 2011 de werkloosheid zou toenemen. Uit het onderzoek blijkt dat laag opgeleide Nederlanders een sterke stijging van de werkloosheid verwachten, terwijl hoog opgeleide burgers de werkloosheid komend jaar eerder licht zien stijgen.

Werkloosheid is iets voor anderen
Hoewel driekwart van de Nederlanders een stijging van de werkloosheid verwacht, denkt toch net als vorig jaar een ruime meerderheid van de werkende Nederlanders in 2012 hun baan te behouden. Slechts één op de tien voorziet een kans om zelf werkloos te worden. Ook dit jaar verwacht een meerderheid wanneer ze toch werkloos zullen worden, snel weer een nieuwe baan te vinden. Werkende Nederlanders van 55 jaar en ouder zijn wat minder optimistisch. De grootste groep schat in dat het wat langer kan duren voordat ze weer aan het werk zijn.

Pessimisme over economie in 2012
Uit het onderzoek blijkt verder dat ruim de helft van de Nederlanders verwacht dat in 2012 de economische problemen zullen verergeren. Bijna vier op de tien denken dat de economische situatie hetzelfde zal blijven. Als gevolg van de crisis verwacht tweederde van de Nederlanders komend jaar een toename van het aantal protesten en stakingen.


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden