Werkgevers maken zich zorgen over sociale lasten

Werkgevers maken zich zorgen over sociale lasten
14-12-2011 11:28 | Algemeen | auteur de redactie
(Novum) - Het kabinet moet meer doen om de sociale lasten voor werkgevers binnen de perken te houden. Daarvoor pleiten werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland woensdag. Volgens onderzoek van het ministerie van Sociale Zaken zijn deze lasten tussen 2002 en 2010 met een derde toegenomen.

Uit de vorige week gepubliceerde beleidsdoorlichting van het ministerie van Sociale Zaken blijkt dat de lasten in die acht jaar toe zijn genomen van 39,5 miljard euro tot 52,5 miljard euro. Oorzaak zijn volgens de werkgevers de crisis en de vergrijzing.

De werkgevers maken zich met name zorgen over de zorgkosten. Deze lasten stegen tussen 2002 en 2010 met 106,5 procent. "Het is voor werkgevers schadelijk, omdat zij geen invloed hebben op die kosten", ligt een woordvoerder van de werkgeversorganisaties toe. "De zorgkosten ontwikkelen zich autonoom, maar de werkgever krijgt wel de rekening op zijn bordje."

Vooral dat de meeste zorgkosten opgaan aan mensen die geen deel uitmaken van de beroepsbevolking, zoals ouderen en kinderen, zou de werkgevers opbreken. De werkgevers pleiten daarom voor de bevriezing van de zorgkosten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,763
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden