Internationale belangstelling voor inboedel failliet van Kaathoven

Internationale belangstelling voor inboedel failliet van Kaathoven
13-12-2011 13:30 | Algemeen | auteur de redactie
BEEK EN DONK - De Nederlandse sloop-, grondverzet- en transportsectoren verkeren in zwaar weer. Troostwijk Veilingen merkt dat het aantal inboedelveilingen door faillissementen groeit en dat deze ook groter worden. De kopers van de inboedel van deze failliete ondernemingen komen vaak ook uit het buitenland. Zo heeft de online veiling van de failliete sloop- en transportonderneming Van Kaathoven uit Beek en Donk twee dagen voor de sluiting al meer dan 2.000 biedingen opgeleverd van bijna 400 partijen uit tien verschillende landen wereldwijd.

Financiële ruimte
Op de georganiseerde kijkdagen kwamen zeker 1.000 potentiële kopers af, ook veelal uit het buitenland. Deze bieders komen onder andere uit België, Bulgarije, Duitsland, Letland, Moldavië, Spanje en Roemenië. Dennis Draijer, operationeel directeur van Troostwijk: "We zien nu al enige tijd het aantal veilingen van bedrijven uit de bouw-, sloop- en transportsectoren groeien. Ook de grote hiervan neemt toe. Veel ondernemingen hebben moeite het hoofd boven water te houden. Opvallend genoeg is er veel belangstelling voor deze veilingen. Die komt vaak uit het buitenland, maar ondanks dat de betreffende branche onder druk staat, wordt er ook vanuit Nederland veel geboden. Blijkbaar is er toch nog wel financiële ruimte om te investeren."Rupsgraafmachines, kranen en vrachtwagens
De veiling van de boedel van Van Kaathoven is één van de grootste dit jaar voor Troostwijk. Het gaat om een miljoenenveiling. Tientallen rupsgraafmachines, kranen, vrachtwagens, opleggers en ander sloopmateriaal komen onder de hamer. In totaal worden bijna 1.500 kavels geveild.

Van Kaathoven werd in 1956 opgericht. Het had zeven vestigingen in Zuid-Nederland, België en Duitsland. Van Kaathoven telde 150 werknemers. Tot de opdrachtgevers behoorde overheidsinstellingen, zoals provinciale en gemeentelijke diensten, woningcorporaties, projectontwikkelaars, aannemers en industriële bedrijven.

De veiling
De veiling is verdeeld over twee dagen in verband met het enorme aanbod materieel. De veiling van de grotere machines sluit op woensdag 14 december vanaf 14.00 uur. De veiling van de kleinere objecten sluit een dag later ook vanaf 14.00. Op maandag 19 december kunnen de dan verkochte goederen afgehaald worden bij Van Kaathoven.

Lees ook:
» Van Kaathoven Beek en Donk failliet: Mogelijk 150 ontslagen


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,772
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden