Vacatureaanbod transport & logistiek blijft dalen

Vacatureaanbod transport & logistiek blijft dalen
13-12-2011 11:32 | Algemeen | auteur de redactie
AMSTERDAM - Het aantal vacatures in de transport & logistiek sector nam in november met 12 punten af, zo blijkt uit de Monster Employment Index – de maandelijkse onafhankelijke barometer van de online-arbeidsmarkt. De algehele index daalde in november met 3 punten en staat 6 punten lager dan een jaar geleden.

"Het is duidelijk dat het onzekere economische klimaat nog steeds van invloed is op het vacatureaanbod in de meeste Nederlandse sectoren. Dit zien we terug in een daling van het aanbod in november. Bovendien blijft Nederland achter vergeleken met de meeste andere Europese landen,” aldus Warren Hammond, managing director van Monsterboard.nl. “Toch zijn er, buiten de 2 procent jaarlijkse groei in de engineering sector, sectoren die stabiel blijven. Een goed voorbeeld hiervan is de IT sector waarbij het aantal vacatures de afgelopen 12 maanden gelijk is gebleven."

Sterke afname vacatureaanbod transport & logistiek
De afgelopen 5 maanden nam het aantal vacatures in de transport & logistiek sector met 37 punten sterk af. Het vacatureaanbod in de sector daalde in de maand november met 12 punten; een daling van 8 procent. In de meeste overige sectoren liep de vraag naar personeel terug, het aantal vacatures in de publieke sector (-19) en de horeca & toerisme sector (-19) daalde flink. Alleen in de research & development sector (+4), de bancaire sector (+1) en de management & consultancy sector (+1) steeg de Index deze maand. Het vacatureaanbod in de engineering sector bleef onveranderd.

In vergelijking met vorig jaar november daalde het online vacatureaanbod ook in de transport & logistiek sector (-10). De vraag naar personeel liep de afgelopen 12 maanden in bijna alle sectoren terug, alleen het aantal vacatures in de engineering sector nam met 2 punten toe. In de IT sector bleef de Index onveranderd. Het vacatureaanbod nam in de gezondheidszorg (-34) het sterkst af, gevolgd door de juridische sector (-20), de publieke sector (-19), het onderwijs (-15) en de administratieve sector (-12).

Afname vacatures in groot deel van Nederland
Het vacatureaanbod daalde deze maand in 8 van de 12 provincies. In Overijssel daalde de Index met 6 punten het meest, gevolgd door Utrecht (-5) en Zeeland (-5), Gelderland (-4) en Groningen (-2). In Noord-Brabant, Noord-Holland en Zuid-Holland nam het vacatureaanbod met 1 punt af. In Drenthe (+3) steeg de vraag naar personeel het sterkst. Het vacatureaanbod nam in Flevoland (+2), Friesland (+1) en Limburg (+1) ook iets toe.

Ten opzichte van vorig jaar november nam het aanbod in Utrecht (-10) en Zuid-Holland (-9) het meest af. De Index daalde eveneens in Groningen (-6), Zeeland (-5), Gelderland (-4), Noord-Brabant (-4), Noord-Holland (-4) en Overijssel (-1). In Flevoland (+17) steeg het vacatureaanbod juist het meest. Ook in Limburg (+11), Drenthe (+7) en Friesland (+3) nam het aanbod toe.

Europees vacatureaanbod blijft gelijk
Het Europese vacatureaanbod bleef in november onveranderd. In Duitsland (+4) steeg de Index het meest. In Italië (+3) en Zweden (+2) nam het aantal vacatures eveneens toe. De vraag naar personeel daalde in België met 5 punten het sterkst, gevolgd door Frankrijk (-3). In Groot-Brittannië bleef het aanbod gelijk.

Vergeleken met vorig jaar staat de Index in Europa 17 punten hoger. In Duitsland steeg de vraag naar personeel met 40 punten het meest. Ook in Groot-Brittannië (+10) en Frankrijk (+3) nam het vacatureaanbod toe. Het aantal vacatures nam in België (-8) en Italië (-2) af, waar de Index in Zweden onveranderd bleef.


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,478

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden