Vooruitzichten zetten rem op groei vacatures logistiek en inkoop

Vooruitzichten zetten rem op groei vacatures logistiek en inkoop
13-12-2011 11:30 | Algemeen | auteur de redactie
De vacaturegroei voor de vakgebieden Logistiek en Inkoop is afgevlakt. Tot en met de zomer 2011 was het aantal vacatures maand op maand aanzienlijk hoger dan in 2010. Na de zomer is het aantal vacatures gelijk aan het aantal vacatures in 2010. De stijgende trend is daarmee overgegaan in een vlakke lijn. Dit blijkt uit de analyse "Trends en Ontwikkelingen op de Arbeidsmarkt voor Inkopers en Logistieke Professionals" van Yacht, detacheerder van interim professionals.

Over het hele jaar bekeken is de vraag naar goede professionals op het gebied van inkoop en logistiek gestegen. Het aantal logistieke vacatures groeide in 2011 met 18% ten opzichte van 2010. Voor inkoopfuncties bedroeg de vacaturegroei 12%. Supply Chain Management en Planners zijn hierbij de grootste groeiers (37% groei over het gehele jaar).

Ruim 40% groei in Industrie
De toename aan vacatures wordt vooral veroorzaakt door een toenemende vraag vanuit de sector Industrie. Deze sector zette maar liefst 41% meer vacatures uit. Michel Verdoold, competence director Logistiek & Inkoop a.i.: "De groei die we hebben gezien is een logische ontwikkeling. De markt is duidelijk op zoek naar mogelijkheden om kosten te besparen en de winst te vergroten. Dat zie je terug in een toenemende vraag naar goede procurement professionals en logistieke professionals. Met Supply Chain Managers en Planners als grote winnaars. Dat de groei nu afvlakt, is duidelijk het gevolg van de veranderde economische vooruitzichten."

Voorkeur voor logistiek en industrie
Michel Verdoold: "Wat betreft voorkeuren op de arbeidsmarkt werken logistieke professionals het liefst in hun eigen sector, transport en logistiek. Daarna is de industrie populair, de zakelijke dienstverlening en tot slot de overheid. Inkoop professionals werken vooral graag in de industrie. Op nummer 2 staat bij hen de energiesector. De derde plaats is voor de overheid en op vier staan zakelijke dienstverlening en zorg. Ben je als werkgever op zoek naar een goede logistieke of inkoopprofessional, houd dan vooral rekening met deze voorkeuren bij de wervingsaanpak."


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,780
Diesel1,460

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden