Clicky


Zeer knappe negende plaats voor Anja van Loon in stoffige vierde etappe

Zeer knappe negende plaats voor Anja van Loon in stoffige vierde etappe
09-01-2024 16:56 | Uitslagen | auteur Redactie

AL-HOFUF - De vierde etappe van de Dakar Rally is een hele snelle, veel open vlaktes waar navigatie een hoofdrol speelt. Opnieuw zorgt een perfecte samenwerking in de Iveco Powerstar ervoor dat Anja van Loon, Floor Maten en Marije van Ettekoven de finish bereiken met de negende tijd. Een hele knappe prestatie waar de dames supertrots op zijn.

“Dit was echt een mooie dag,” vertelt een hele blije Anja. “Het was echt snel vandaag. Ik had goed het gas erop en dat kon alleen maar dankzij de twee meiden die naast me zitten. Floor heeft super genavigeerd en door slim om te gaan met de banden heeft Marije een bandenwissel voorkomen. Er was wel weer heel veel stof, maar we hebben best veel andere auto’s en trucks in kunnen halen. Dan worden we gewoon negende! Echt geweldig!”

Het laatste stukje van de proef werd eruit gehaald voor de vrachtwagens. “De laatste 30 kilometer moesten we eigenlijk door de duinen. Het publiek stond daar op gevaarlijke plekken, dus werden de trucks eerder van de proef gestuurd om ongelukken te voorkomen. Dat is jammer, maar wel een goede beslissing natuurlijk van de organisatie. Wij zijn zo groot, maar die duinen zijn nog groter en dan zie je niks van het publiek. Het is dan gewoon onvoorspelbaar, dus beter om voor de veiligheid te kiezen van iedereen.”

Heel erg lang kunnen de dames niet genieten van deze prestatie, want morgen staat er weer een lange dag voor de deur. Die begint met een lange verbinding van 500 kilometer richting de start van een korte, maar intensieve proef. Met 118 kilometer duinen in het Empty Quarter is de vijfde etappe geen makkie. De finish is in Shubaytah.