Clicky


Anja van Loon foutloos door moeilijke derde Dakar-etappe

Anja van Loon foutloos door moeilijke derde Dakar-etappe
08-01-2024 20:10 | Etappes | auteur Redactie

AL SALAMIYA - De derde etappe van de Dakar Rally was een echte Dakardag. Tijdens de ochtend is het echt afzien voor Anja van Loon, Marije van Ettekoven en Floor Maten in de Iveco Powerstar. Ook de duinen die de dames voor hun kiezen kregen, waren af en toe heel erg moeilijk. Maar door goed teamwork kwamen zij daar zonder problemen doorheen. De 15e plaats is dan ook een prima resultaat.

“Wat een dag,” vertelt Anja. “Iedereen die bij de service aankomt zegt het, dit was een echte Dakardag. De hele ochtend hebben we gestuiterd in de truck, dat was weer afzien. Daarna hadden we 40 kilometer duinen en die waren soms echt moeilijk. Maar door slim te kijken en de beste optie te bepalen, lukte het om ook de hoge duinen op te komen. Dat kwam ook door goed bandenmanagement en doordat we geen fouten maakten.”

Tijdens het laatste deel was het donker. “Dat was heel lastig met de navigatie. Maar ook dat ging goed en hebben we foutloos gedaan. Het was dus een hele goede dag en die wordt beloond met de 15e tijd. We zijn echt heel tevreden! Na de finish hebben de monteurs 2 uur de tijd om de truck klaar te maken voor morgen.”

Morgen belooft het ook weer een lange dag te worden. De rit van Al Salamiya naar Al Hofuf is bijna 300 kilometer lang en de navigatie gaat een belangrijke rol spelen.