Clicky


Goed begin in Saoedisch stof voor Anja van Loon

Goed begin in Saoedisch stof voor Anja van Loon
05-01-2024 17:22 | Algemeen | auteur Redactie

ALULA - Op de proloog van 27 kilometer wilde Anja van Loon vooral uit de problemen blijven en hoopt ze om een paar plekken naar voren te komen voor de eerste echte etappe van de Dakar Rally. Van Loon wint twee plekken en heeft geen problemen in het stof dat blijft hangen. Op naar de eerste etappe!

“Het ging echt super goed,” vertelt Anja. “Het was wel echt zwaar en los zand, dus de Iveco had het zwaar. Maar er zit genoeg vermogen in de truck dat hij er wel doorheen komt. Er was weinig wind, dus het stof bleef hangen, dat was jammer. Daarom hebben we geen risico genomen, maar lukte het wel om een paar trucks in te halen.”

Na het inhalen van een andere truck was er nog meer stof. “Dat hoort er ook wel een beetje bij. Het is een goed begin en ik ben kei blij met de 16e plek. In de truck ging het ook goed met Floor en Marije. Morgen wordt een zware en lange dag, dus ook daar willen we vooral ons eigen ding doen.”

De eerste etappe van de Dakar Rally gaat van Al Ula over een proef van 414 kilometer naar Al Henakiyah. Het is direct een proef die de toon zet voor deze editie van de Dakar Rally. De rally slingert tussen vulkaangronden door en de kans op een lekke band of andere problemen liggen op de loer.