Clicky

 Vrachtwagenchauffeur volgt navigatie en legt spoorlijn plat

Vrachtwagenchauffeur volgt navigatie en legt spoorlijn plat [+foto&video]
11-12-2023 11:25 | Ongevallen | auteur Redactie

SOLINGEN - Een vrachtwagen zorgde er zondagavond voor dat een spoorlijn in Solingen van het ene op het andere moment gesloten moest worden. De chauffeur vertrouwde enkel op zijn navigatiesysteem en kwam uiteindelijk vast te zitten bij een kleine boerderij in Solingen.

Volgens zijn eigen verklaring heeft zijn navigatiesysteem de vrachtwagenchauffeur zondagavond met zijn vrachtwagen van 40 ton in Solingen op een dwaalspoor gebracht. Hij overtrad verschillende gewichtsbeperkingen en reed met zijn vrachtwagen over kleine weggetjes.

Hierbij beschadigde hij een auto en reed over een brug over de sporen van de S1 spoorlijn. De brug was niet goedgekeurd voor een gewicht van 40 ton, maar slechts voor 12 ton.

De rit eindigde even later toen de oplegger vast kwam te zitten tussen een historische schuur en een oud vakwerkhuis in boerderij "Keusenhof" in de wijk Ohligs. De historische panden zijn flink beschadigd, maar dreigen volgens de brandweer niet in te storten.

De spoorlijn was aanvankelijk ook gesloten. Nadat een constructeur de brug had onderzocht, werd deze na een kleine twee uur weer vrijgegeven.

Nu moet de vrachtwagen alleen nog geborgen worden. De politie schat dat dit op zijn vroegst pas maandagmiddag mogelijk zal zijn. De berging is moeilijk, zegt de brandweer omdat de vrachtwagen het liefst niet terug over de brug getrokken moet worden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats