Clicky

 Weer komen er meer asielzoekers binnen dan vorig jaar

Weer komen er meer asielzoekers binnen dan vorig jaar
11-12-2023 10:41 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Nederland blijft veel asielzoekers binnenkrijgen. De instroom was ook vorige week aanzienlijk hoger dan in dezelfde week vorig jaar.

Ongeveer 1200 mensen hebben vorige week asiel aangevraagd in Nederland. In dezelfde week vorig jaar registreerde Nederland zo'n negenhonderd asielzoekers. Voor de tiende week op rij ligt de instroom hoger dan in dezelfde week vorig jaar.

Volgens de wekelijkse cijfers van het ministerie van Justitie en Veiligheid hebben sinds begin oktober ongeveer 13.000 mensen asiel aangevraagd. In dezelfde weken vorig jaar ging het om 10.500 mensen. Het gaat om afgeronde cijfers, dus de werkelijke aantallen kunnen iets afwijken. Bij de asielinstroom gaat het niet alleen om nieuwe aanvragen, maar bijvoorbeeld ook om nareizigers. Dit zijn mensen die naar Nederland mogen komen om zich aan te sluiten bij een familielid dat asiel heeft gekregen.

47.000 asielaanvragen

Vorig jaar waren de maanden oktober en november ook druk, maar in december nam de instroom toen af en werd het iets rustiger. Nu gebeurt dat nog niet.

Sinds het begin van dit jaar waren er ruim 47.000 asielaanvragen, meer dan vorig jaar rond deze tijd. Nog een jaar eerder, in 2021, waren er in de eerste 49 weken van het jaar ongeveer 34.400 asielaanvragen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats