Clicky

 Hamas: Israël krijgt geen gijzelaars terug zonder onderhandelen

Hamas: Israël krijgt geen gijzelaars terug zonder onderhandelen
10-12-2023 19:07 | Buitenland | auteur ANP/RTR/AFP

CAÏRO - De gewapende vleugel van Hamas heeft gezegd dat Israël geen van zijn gijzelaars zal kunnen terughalen, tenzij het gesprekken aanknoopt over het ruilen van gijzelaars tegen Palestijnse gevangenen in Israël. Anders zal geen van de gegijzelden levend de Gazastrook verlaten, aldus de Al Qassam-brigades.

"Noch de fascistische vijand en zijn arrogante leiderschap, noch zijn aanhangers kunnen hun gevangenen levend meenemen zonder een ruil en onderhandeling en het inwilligen van de eisen van het verzet", aldus een woordvoerder in een audiotoespraak die werd uitgezonden door de nieuwszender Al Jazeera.

Israël zou niet in staat zijn gegijzelden met geweld terug te krijgen. De zegsman van de Al Qassam-brigades verwees naar een "mislukte operatie" om een van hen te bevrijden.

Hij beweerde ook dat Hamasstrijders 180 Israëlische voertuigen voor personentransport, tanks en bulldozers gedeeltelijk of volledig hadden vernietigd sinds de gevechten in Gaza zijn hervat na een staakt-het-vuren waarin gevangenen tegen gijzelaars werden geruild. Tijdens een wapenstilstand van een week werden 105 gijzelaars, onder wie tachtig Israëli's vrijgelaten in ruil voor 240 Palestijnse gevangenen. Volgens Israël zijn er nog 137 gegijzelden in de Palestijnse gebieden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,155
Diesel1,976

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats