Clicky

 Dronken bestuurder zonder rijbewijs opgepikt door dronken vriend

Dronken bestuurder zonder rijbewijs opgepikt door dronken vriend
10-12-2023 10:42 | Binnenland | auteur ANP

BREDA - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Breda een 29-jarige automobilist uit Oosterhout meegenomen naar het politiebureau toen bleek dat hij dronken was en geen rijbewijs had. Zijn bijrijder, die hem later kwam ophalen op het politiebureau, bleek "ook beschonken", aldus de politie.

De politie hield rond 04.00 uur een controle op de Nieuwe Bredase Baan toen een van de passerende auto's te hard voorbij kwam. "Waar 50 kilometer per uur op deze weg is toegestaan, reed deze bestuurder maar liefst 152 kilometer per uur. Met de wettelijke correctie er nog vanaf, blijft er een snelheidsovertreding van maar liefst 97 kilometer per uur over", aldus de politie.

Op de A59 bij Den Hout kon de auto langs de kant gezet worden. Toen bleek dat de 29-jarige geen rijbewijs had en alcohol had gedronken. Omdat ook de bijrijder had gedronken, zo omschrijft de politie, zou hij achterblijven en zich laten oppikken.

De bijrijder in kwestie kwam toch even later zelf naar het politiebureau om zijn vriend op te halen. Het rijbewijs van deze 27-jarige man uit Oss is hierop ingevorderd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats