Clicky

 Werkgevers Beroepsgoederenvervoer leggen twee weken geldend eindbod voor nieuwe cao neer

Werkgevers Beroepsgoederenvervoer leggen twee weken geldend eindbod voor nieuwe cao neer
09-12-2023 20:26 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT/ZOETERMEER - Op vrijdag 8 december 2023 hebben de vakbonden en de werkgevers voor de vierde keer onderhandeld over een nieuwe cao Beroepsgoederenvervoer over de weg en de verhuur van mobiele kranen. Vakbond FNV meldt dat ook tijdens de vierde onderhandelingsdag ze er definitief niet uitgekomen zijn. De werkgevers bieden in drie stappen in totaal tien procent loonsverhoging over twee jaar.

Eindbod werkgevers

FNV: "Na de vierde onderhandelingsronde moeten we constateren dat we er niet uit zijn gekomen. De werkgevers hebben alles op tafel gelegd wat ze bij zich hadden, dit was niet genoeg voor een deal. De werkgevers hebben er voor gekozen om hun inzet in de vorm van een eindbod aan hun werknemers voor te leggen. Dit eindbod vervalt binnen twee weken."

Gesprek subsectorraad

"Vandaag (zaterdag 9 december) hebben we dit eindbod met onze kaderleden in de subsectorraad besproken. Zij hebben besloten het op een neutrale manier aan jullie voor te leggen. Daarbij geven ze de volgende overweging mee. Aan tafel is dit alles wat er te halen valt. Als we meer willen dan zullen er serieuze acties moeten volgen. Dit betekent misschien dat we voor langere periode het werk neerleggen. ‘Nee’ stemmen betekent dan ook meedoen met deze acties", aldus FNV.

De leden van de vakbonden moeten nu beslissen of ze akkoord gaan met dit eindbod. De vakbond organiseert deze week acht bijeenkomsten.

Hieronder in de bijlage kun je het volledige eindbod van de werkgevers downloaden.

Bijlage:

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats