Clicky

 Schiphol: vrijdag 117 vluchten geannuleerd door slecht weer

Schiphol: vrijdag 117 vluchten geannuleerd door slecht weer
08-12-2023 15:06 | Algemeen | auteur ANP

SCHIPHOL - [update 15:55 uur] Van en naar Schiphol zijn vrijdag 117 vluchten geannuleerd, meldt een woordvoerder van de luchthaven. Dat is volgens hem het gevolg van slechte weersomstandigheden en vluchten die donderdag vanwege dichte mist uitvielen en vertraging opliepen. Zo'n veertig van de geannuleerde vluchten vrijdag zijn van KLM, laat een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij weten.

De geschrapte vluchten bij KLM zijn volgens de zegsvrouw ongeveer twintig retourvluchten die van en naar Europese bestemmingen zouden vliegen. "Dit brengt groot ongemak mee voor onze passagiers. We zijn druk bezig om de passagiers om te boeken op de eerstvolgende vlucht met beschikbare ruimte." Het is niet bekend om hoeveel passagiers het gaat.

Ook van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa zijn enkele vluchten van en naar Schiphol geannuleerd, staat op de website van de luchthaven. Daar is ook te lezen dat veel vluchten vertraging hebben. Het is niet zeker of die beperkingen allemaal te maken hebben met het slechte weer op Schiphol.

Donderdag annuleerde KLM 66 retourvluchten omdat het erg mistig was op Schiphol. Andere vluchten liepen toen volgens de woordvoerder van de luchthaven vertraging op en dat zorgt er ook vrijdag nog voor dat sommige toestellen niet kunnen vertrekken. "Piloten en cabinepersoneel mogen niet vliegen omdat zij zich aan de wettelijke rusttijden moeten houden", legt hij uit.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats