Clicky

 Cathay Cargo bestelt zes A350F vrachtvliegtuigen bij Airbus

Cathay Cargo bestelt zes A350F vrachtvliegtuigen bij Airbus
08-12-2023 11:56 | Buitenland | auteur Redactie

TOULOUSE - Cathay Airways uit Hong Kong is de nieuwste luchtvaartmaatschappij die de geheel nieuwe A350F heeft besteld, na de ondertekening van een koopovereenkomst voor zes vliegtuigen. De A350F zal deel uitmaken van de vrachtdivisie van de luchtvaartmaatschappij, Cathay Cargo, en zal een centraal element worden in de toekomstige vloot, waardoor nieuwe niveaus van efficiëntie binnen het uitgebreide netwerk worden gebracht.

De A350F, die momenteel in ontwikkeling is, kan een laadvermogen van maximaal 111 ton vervoeren en tot 4.700 zeemijl/8.700 kilometer vliegen tegen aanzienlijk lagere kosten dan enig ander vrachtvliegtuig dat momenteel beschikbaar is. Hierdoor kan het alle markten voor zware vrachten bedienen, inclusief de grootste vrachtroute ter wereld tussen Hong Kong en Anchorage.

Cathay Group Chief Executive Officer Ronald Lam zei: “Nu we 2024 ingaan, wint ons wederopbouwtraject aan kracht. Deze order markeert een nieuw belangrijk onderdeel van onze investering voor de toekomst. Het weerspiegelt het vertrouwen van Cathay in de hub van Hong Kong terwijl we vooruitkijken naar de kansen die het Three-Runway System biedt.”

“Deze zeer brandstofefficiënte vrachtvliegtuigen van de volgende generatie zullen belangrijke extra vrachtcapaciteit bieden, ons wereldwijde netwerk uitbreiden en bijdragen aan onze leiderschapsdoelstellingen op het gebied van duurzaamheid.”

“Het vliegtuig zal naadloos aansluiten bij de bestaande A350-passagiersvloot van Cathay, terwijl de operationele kosten worden verlaagd tot een niveau dat nog nooit eerder is gezien in de steeds competitiever wordende vrachtmarkten. Tegelijkertijd zal het een zeer aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot opleveren, wat onmiddellijk bijdraagt ​​aan de duurzaamheidsdoelstellingen.”

Aangedreven door de nieuwste technologie Rolls-Royce Trent-XWB97-motoren, zal het vliegtuig een vermindering van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot tot 40 procent opleveren in vergelijking met de oudere 747F en is het minstens 20 procent efficiënter dan zijn concurrent.

De A350F beschikt over de grootste vrachtdeur op het hoofddek in de sector, met een romplengte en -capaciteit die is geoptimaliseerd rond de standaardpallets en containers in de sector. Meer dan 70 procent van het casco is gemaakt van geavanceerde materialen, wat resulteert in een startgewicht dat 46 ton lichter is dan het concurrerende derivaat. De A350F is ook het enige vrachtvliegtuig dat volledig zal voldoen aan de verbeterde CO₂-emissienormen van ICAO, die in 2027 van kracht worden.

Als onderdeel van 's werelds modernste widebody-vliegtuigfamilie biedt de A350F ook een hoge mate van overeenkomst met A350-passagiersvliegtuigen, wat extra voordelen oplevert voor luchtvaartmaatschappijen die al met modellen uit de familie vliegen.

Cathay Group is nu al een van de grootste exploitanten van de A350, met een huidige vloot van 47 vliegtuigen. Hiertoe behoren zowel de A350-900 als de A350-1000, die voornamelijk worden ingezet op het langeafstandsroutenetwerk van de luchtvaartmaatschappij.

Foto's

  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats