Clicky

 BBB-bestuurder waterschap Vechtstromen weg na motie van wantrouwen

BBB-bestuurder waterschap Vechtstromen weg na motie van wantrouwen
07-12-2023 00:08 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

ALMELO - BBB-bestuurder Rolf Woolderink van waterschap Vechtstromen moet opstappen. Een meerderheid van het algemeen bestuur stemde voor een motie van wantrouwen tegen de in opspraak geraakte Woolderink.

Tijdens de vergadering riep een aantal partijen Woolderink al op de eer aan zichzelf te houden, maar daar wilde hij niet aan. Op de vraag van watergraaf Stefan Kuks na het aannemen van de motie of hij zijn ontslag aanvaardt, antwoordde Woolderink geen andere keus te hebben. BBB is met negen zetels de grootste partij in het waterschap. Hetzelfde aantal stemde woensdag tegen de motie van wantrouwen.

Woolderink is in opspraak geraakt omdat hij rechterlijke uitspraken over overtredingen op zijn erf in het Twentse Azelo heeft genegeerd, terwijl in de integriteitscode van het waterschap staat dat bestuurders zich aan de wet moeten houden.

De taken van Woolderink worden tijdelijk waargenomen door Wilbert Siebring, die in het dagelijks bestuur zit namens Ongebouwd, de vertegenwoordiging van boeren. Woolderink kan als gekozen lid wel in het algemeen bestuur blijven. Ook tegen een andere BBB-bestuurder werd een motie van wantrouwen ingediend, maar die haalde het niet. Dat was tegen Gezinus Wolters.

Het waterschap Vechtstromen is verantwoordelijk voor de waterhuishouding in Twente, Noordoost-Overijssel en Zuidoost-Drenthe.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,160
Diesel1,986

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats