Clicky

 24-uurs staking bij ijsfabriek Ben & Jerry’s voor betere cao Unilever

24-uurs staking bij ijsfabriek Ben & Jerry’s voor betere cao Unilever
06-12-2023 16:55 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - De ijsfabriek van Ben & Jerry’s gaat donderdagochtend 7 december vanaf 7 uur 24-uur lang plat. Medewerkers leggen het werk een etmaal neer uit onvrede over het uitblijven van een goede cao bij hun moederbedrijf Unilever. FNV Voedingsindustrie roept de multinational op om snel aan de eisen van de duizenden medewerkers te voldoen. Nieuwe acties zijn anders niet uitgesloten.

Al maanden wachten de medewerkers van Unilever op een nieuwe cao waarin zij op z’n minst geen koopkracht hoeven in te leveren. De huidige liep al op 1 april af. Hun werkgever wil echter niet verder gaan dan 9 procent extra loon over de komende twee jaren. De bonden willen dat de inflatie wordt gecompenseerd en eisen 14 procent meer loon over één jaar. Daarmee lopen de lonen weer gelijk met de inflatie.

Oorverdovend stil

Vakbonden FNV en CNV stuurden een ultimatum, maar kregen geen antwoord. Vorige week volgde de eerste actie waarbij er bij de fabriek van Ben & Jerry’s enkele uren werd gestaakt. Weer bleef het oorverdovend stil. Bestuurder Cem Lacin van FNV Voedingsindustrie: ‘Daarom gaat de ijsfabriek van Ben & Jerry’s in Hellendoorn ditmaal 24 uur plat. Het wordt steeds ongemakkelijker voor Unilever. De actiebereidheid is zeer groot.’

Vanaf middernacht productie Ben & Jerry’s plat

Vanaf 7 uur in de ochtend ligt de productie in de ijsfabriek van Ben & Jerry’s in Hellendoorn 24 uur lang helemaal stil. Mocht er na deze staking nog steeds geen beweging komen vanuit de werkgever, dan volgen meerdere en hardere acties.

Unilever

Bij ijsfabriek Ben & Jerry's werken nu zo’n 180 mensen. Het is - naast de Vegetarische Slager – de enige productielocatie van Unilever in Nederland. Bij voedingsmiddelenconcern Unilever in Nederland werken in totaal zo’n 2500 mensen, waarvan er ongeveer 1200 onder de cao Unilever vallen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,155
Diesel1,976

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats