Clicky

 Duitse politie voert controles op ijs- en sneeuwplaten uit met drones

Duitse politie voert controles op ijs- en sneeuwplaten uit met drones [+foto's]
06-12-2023 16:05 | Controles | auteur Redactie

DILLENBURG - De De Duitse politie maakte begin deze week gebruik van de ijzige temperaturen voor een speciale controle: op de B253 tussen Oberdieten en Simmersbach stopten ze in totaal 77 vrachtwagens en bestelwagens en vlogen ze met een politiedrone over om te controleren of de vrachtwagendaken ijs- en sneeuwvrij waren.

Vervolgens controleerden ze 20 trekkers, zes kleine vrachtwagens (gesloten bestelwagens) en 25 auto's. Tijdens de controle op de parkeerplaats bij knooppunt Roth op zowel maandag als dinsdag (4 en 5 december) moesten automobilisten ervoor zorgen dat bestaande ijs- of sneeuwlagen werden verwijderd en dus geen gevaar meer vormden voor andere weggebruikers. In sommige gevallen lagen er ijskappen van twee tot drie centimeter hoog op de vrachtwagendaken.

De agenten troffen 19 overtredingen van ijsplaten aan op vrachtwagens, die werden bestraft met 80 euro en één punt op het rijbewijs. Door de sneeuwval controleerden ze vooral op maandagavond en dinsdagochtend ook auto's met besneeuwde daken, die eveneens sneeuwvrij gemaakt moesten worden.

Over het geheel genomen is de controle met de drone succesvol gebleken. Als de weersomstandigheden het toelaten, wordt dit type controle deze winter vaker ingezet, meldt de Duitse politie woensdag.

Bijlage:

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,155
Diesel1,976

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats