Clicky

 Oostappen Vakantiepark Prinsenmeer van Peter Gillis direct dicht

Oostappen Vakantiepark Prinsenmeer van Peter Gillis direct dicht
06-12-2023 15:22 | Binnenland | auteur ANP

OMMEL - Oostappen Vakantiepark Prinsenmeer van televisiebekendheid Peter Gillis moet per direct de deuren sluiten. Recreanten krijgen tot zaterdag de tijd om hun spullen te pakken en te vertrekken van het park in het Noord-Brabantse Ommel.

De gemeente Asten, waar Ommel bij hoort, heeft alle vergunningen voor het park ingetrokken en weigert om Gillis de aangevraagde exploitatievergunning voor zijn park te verlenen.

Volgens burgemeester Anke van Extel-van Katwijk van Asten is bij Oostappen Groep "een jarenlang patroon van het stelselmatig overtreden van de regels te zien. Dit leidt tot rechtsongelijkheid en dat kunnen wij niet accepteren."

Voor de in mei aangevraagde exploitatievergunning is een Bibob-onderzoek gedaan. Zo'n onderzoek richt zich op ernstig gevaar dat een vergunning misbruikt zou worden voor criminele activiteiten. Gillis doorstond de Bibob-toets niet, zodat de gemeente de vergunning niet heeft afgegeven. De inhoud van het Bibob-onderzoek is geheim, aldus de gemeente.

Op Prinsenmeer is ook sprake van illegale permanente bewoning. De gemeente heeft die bewoners in oktober al gewaarschuwd dat ze andere woonruimte moesten zoeken. De gemeente kan ze daar niet bij helpen. De kans is groot dat deze bewoners binnenkort geen gas, water en licht meer hebben, omdat Oostappen het gebruik van het park definitief moet staken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,155
Diesel1,976

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats