Clicky

 Vrachtwagencombinatie zo zwaar dat weegbrug geen gewicht aangeeft

Vrachtwagencombinatie zo zwaar dat weegbrug geen gewicht aangeeft [+foto's]
06-12-2023 15:01 | Controles | auteur Redactie

LEER - Op dinsdag 5 december 2023 voerde de Duitse politie controles uit op de Duitse A31 en rond 14.32 uur werd ook een Nederlandse vrachtwagencombinatie gecontroleerd op de parkeerplaats "Rheiderland".

De vrachtwagen met aanhanger was beladen met metaal schroot en vertoonde tijdens de voorinspectie tekenen van mogelijke overbelading. De daaropvolgende weging van de combinatie bracht een ongebruikelijke situatie aan het licht. Hoewel de gebruikte gekalibreerde weegbrug zijn ontworpen voor een totaalgewicht van 50 ton, gaf de weegschaal voor deze combinatie geen enkele uitkomst.

Het was daarom noodzakelijk om de vrachtwagen en aanhanger afzonderlijk op de weegbrug te plaatsen. Er werd vastgesteld dat de combinatie de toegestane 40 ton met ruim 40 procent had overschreden en een totaalgewicht had van 56.040 kilogram, meldt de Duitse politie woensdag.

Onder deze omstandigheden mocht de combinatie de rit niet voortzetten en moest de chauffeur een van de geladen containers afladen.

De politie heeft een boeteprocedure gestart waar niet alleen de chauffeur maar ook de verantwoordelijke van het transportbedrijf mee te maken krijgt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats