Clicky

 Verdachte aangehouden in onderzoek naar gevonden dode vrouw in IJ Amsterdam

Verdachte aangehouden in onderzoek naar gevonden dode vrouw in IJ Amsterdam
06-12-2023 10:41 | Misdaad | auteur Redactie

AMSTERDAM - De politie heeft een verdachte aangehouden in het onderzoek naar dood van een overleden vrouw die eind vorige maand werd gevonden in het IJ in Amsterdam, meldt de politie.

Woensdagmiddag 29 november 2023 werd in het IJ het lichaam van een overleden vrouw aangetroffen. Uit het eerste onderzoek naar haar dood bleek al snel dat er hoogstwaarschijnlijk sprake was van een misdrijf. Drie dagen na het vinden van de vrouw hield de recherche een verdachte aan de in de zaak.

Het gaat om een 39-jarige man uit Zwanenburg. Hij is afgelopen dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijft langer vastzitten. Omdat de verdachte in volledige beperkingen zit, delen de politie het Openbaar Ministerie op dit moment geen verdere informatie over (de verdenkingen tegen) hem.

Rond 13.00 uur op woensdag 29 november kwam de melding binnen dat er in het IJ naast de afmeersteiger aan de Distelweg mogelijk een lichaam zou drijven. Toegesnelde politieagenten troffen niet veel later inderdaad het stoffelijk overschot van een vrouw aan.

Wie het slachtoffer in deze zaak was, stond niet direct vast. Op donderdag 30 november deelde de politie daarom foto’s van haar tatoeages. Niet lang daarna werd duidelijk dat het om een 33-jarige vrouw uit Amsterdam ging.

De recherche zet alles op alles om te achterhalen wat het slachtoffer precies is overkomen. Ook na de aanhouding gaat het onderzoek in volle gang verder en blijft informatie van harte welkom, meldt de politie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,155
Diesel1,976

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats