Clicky

 Vier jaar cel geëist tegen oud-docent voor jarenlang misbruik leerling

Vier jaar cel geëist tegen oud-docent voor jarenlang misbruik leerling
05-12-2023 19:46 | Misdaad | auteur Redactie

MAASTRICHT - Tegen een 65-jarige oud-docent van het Vista College in Heerlen heeft het Openbaar Ministerie Limburg (OM) vier jaar gevangenisstraf geëist voor ernstige zedenfeiten bij een minderjarige leerling gedurende een langere periode.

De verdachte was docent op het voortgezet algemeen volwassenonderwijs (vavo) in Heerlen. Hij zou tussen maart 2017 en december meermaals ontucht hebben gepleegd met een van zijn minderjarige leerlingen. In de daaropvolgende periode tot en met december 2021, heeft het seksueel misbruik zich ook voortgezet terwijl het slachtoffer meerderjarig was geworden. In maart van dit jaar werd de man door de directie van de onderwijsinstelling geschorst vanwege ernstig seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Het OM rekent het de man zwaar aan dat hij als docent misbruik maakte van een aan hem toevertrouwde leerling. De officier van justitie zei vandaag tijdens de zitting: “De verdachte heeft een afhankelijkheidssituatie gecreëerd en in stand gehouden. Daarbij heeft hij op grove wijze misbruik gemaakt van zijn positie als autoriteit en leraar, ook door het enorme leeftijdsverschil en de kwetsbaarheid van het slachtoffer. Het slachtoffer kon daarom geen nee zeggen, ook niet toen ze meerderjarig was geworden.” 

Het jarenlange misbruik kwam aan het licht door een melding van de inmiddels oud-studente over diverse incidenten. Zowel de vrouw als de onderwijsinstelling deden daarna aangifte bij de politie.

De rechter doet over twee weken uitspraak in deze zaak.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats