Clicky

 Netanyahu tegen families: niet iedere gijzelaar wordt nu gered

Netanyahu tegen families: niet iedere gijzelaar wordt nu gered
05-12-2023 17:13 | Buitenland | auteur ANP

JERUZALEM - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft dinsdag familieleden ontmoet van de gijzelaars die worden vastgehouden in de Gazastrook.

Hij vertelde hen dat het op dit moment niet mogelijk is om alle gijzelaars terug te halen. Volgens de Israëlische nieuwssite The Times of Israel reageerden de familieleden vijandig op Netanyahu's woorden en kwam het tot felle aanvaringen.

Netanyahu sprak met de familieleden tijdens een bijeenkomst van het oorlogskabinet. Hij stelde dat de Israëlische troepen meteen iedereen zouden bevrijden als die optie er nu was.

Veel van de aanwezigen zouden boos zijn geworden, omdat ze vinden dat Israël wel degelijk meer zou kunnen doen. Een van de familieleden zei dat het terugbrengen van de gijzelaars een hogere prioriteit zou moeten hebben dan het verslaan van Hamas.

De families hebben sinds het tijdelijke bestand met Hamas vrijdag afliep meerdere keren geprobeerd om met Netanyahu te spreken, maar volgens Israëlische media was de premier terughoudend en werd de ontmoeting drie keer uitgesteld. Familieleden uitten kritiek op hem en zeiden dat ze zich genegeerd voelden.

Dinsdag las Netanyahu al zijn verklaringen voor van papier en beantwoordde hij geen vragen van de families. De vader van een van de gijzelaars noemde de bijeenkomst tegen de krant Haaretz "een schande".

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,155
Diesel1,976

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats