Clicky

 Eis van vier jaar cel voor vrachtwagenchauffeur die honderden kilo's cocaïne vervoerde

Eis van vier jaar cel voor vrachtwagenchauffeur die honderden kilo's cocaïne vervoerde
05-12-2023 14:48 | Criminaliteit | auteur Redactie

UTRECHT - Tegen een 36-jarige man uit Moldavië eist het Openbaar Ministerie een celstraf van vier jaar. De man werd in juli 2023 aangehouden langs de A27 bij Eemnes. In de vrachtwagen die hij bestuurde zat een grote hoeveelheid cocaïne verstopt. In een loods in Zeewolde, waar de vrachtwagen vandaan kwam, lag nog meer. In totaal werd 235 kilo cocaïne in beslag genomen.

De verdachte verklaart dat hij dacht dat hij honderd sloffen sigaretten vervoerde, maar heeft dat niet gecontroleerd. Mede hierdoor heeft de verdachte de kans aanvaard dat hij andere illegale goederen, zoals cocaïne, zou vervoeren. Dit bleek ook uit de verdachte omstandigheden. Zo nam hij de opdracht aan van personen die hij niet eerder heeft ontmoet. “Hij kreeg een telefoon met aparte simkaarten en werd onderweg diverse malen gebeld over zijn rit. Hij kreeg een groot bedrag aan contant geld”, vertelt de officier van justitie. “En hem werd duizend euro aangeboden voor het vervoer.”

Het Openbaar Ministerie neemt de verdachte zijn rol in de cocaïnehandel zeer kwalijk. “Het heeft grote maatschappelijke gevolgen als dit soort hoeveelheden verdovende middelen in de markt worden gezet”, legt de officier van justitie uit. Verslaving zorgt voor grote gezondheidsrisico’s en heeft veel impact op persoonlijk en maatschappelijk vlak. “Er vindt ook veel geweld plaats rond de handel in verdovende middelen, met regelmatig onschuldige burgers als slachtoffer.”

Bij het bepalen van de strafeis is rekening gehouden met de grote hoeveelheid drugs, de persoonlijke omstandigheden en het feit dat de verdachte niet eerder is veroordeeld. Alles meewegende eist het Openbaar Ministerie vier jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Foto's

 • J.Roeland
  Bakker Groep
 • J.Roeland
  BAKKER GROEP
 • J.Roeland
  BAKKER GROEP
 • Bakker Groep
  Bakker Groep
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,155
Diesel1,976

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats