Clicky

 Eerste sprintrace van Formule 1-seizoen 2024 in China

Eerste sprintrace van Formule 1-seizoen 2024 in China
05-12-2023 14:07 | Sport | auteur ANP

SHANGHAI - De eerste sprintrace van het komende Formule 1-seizoen wordt gehouden tijdens de Grote Prijs van China, in Shanghai. Het raceweekend in China staat voor 19 tot en met 21 april gepland.

In totaal zijn er komend seizoen zes sprintraces. Ook in Miami en tijdens de grands prix van Oostenrijk, de Verenigde Staten, Brazilië en Qatar staat er een sprintrace gepland.

De relatief nieuwe sprintraces zijn in het leven geroepen om in aanloop naar de hoofdrace te zorgen voor meer spanning. Ook tijdens de aanzienlijk kortere sprintraces kunnen punten worden gepakt voor de WK-stand.

Groot televisiepubliek

Voor China wordt het de eerste sprintrace, voor de Verenigde Staten en Qatar de tweede en voor Oostenrijk en Brazilië de derde. "Sinds het begin in 2021 hebben de sprintraces gezorgd voor een groter televisiepubliek en meer entertainment voor de fans. Ik kijk uit naar boeiende races komend jaar", zei Stefano Domenicali, de baas van de Formule 1.

Het nieuwe seizoen begint in maart in Bahrein. Afgelopen seizoen werd Max Verstappen voor de derde keer op rij wereldkampioen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats