Clicky

 Dura Vermeer vernieuwt sporen in Amsterdamse Westhaven

Dura Vermeer vernieuwt sporen in Amsterdamse Westhaven
05-12-2023 12:50 | Algemeen | auteur Redactie

AMSTERDAM - De sporen in de Amsterdamse Westhaven zijn van groot belang voor het goederenvervoer in Nederland. Om het spoor in goede conditie te houden is onderhoud nodig. Aannemer Dura Vermeer gaat dat namens ProRail uitvoeren in 2024 en 2025. Vandaag is de definitieve gunning voor het contract, meldt ProRail dinsdag.

Goede afstemming

“We zijn blij dat Dura Vermeer aan boord is”, zegt Sjoerd Haga, projectmanager bij ProRail. “Zij hebben veel ervaring met dit soort projecten. Nu kunnen we verder werken aan een definitieve planning. Die is belangrijk voor de bedrijven die gebruikmaken van deze goederenspoorlijn.” De logistiek in zo’n havengebied werkt anders dan op hoofdsporen, legt Sjoerd uit: “Om het simpel te zeggen: goederen kunnen niet met de bus. En een goederentrein is al snel een vrachtwagen of vijftig. Die hebben we liever niet op de weg. Dus afstemming met de omgeving is van groot belang.”

Planning Westhaven

In de jaren 2024 en 2025 wordt aan het spoor gewerkt op verschillende plekken in de Westhaven. Voor het plannen van de werkzaamheden wordt, naast hinder op het spoor, ook gekeken naar hinder voor de omgeving. Sjoerd: “Op de Westhaven kruisen de sporen veel toeleidende wegen naar bedrijventerreinen die door ons werk tijdelijk afgesloten zullen worden. Hierover hebben we regelmatig contact met Port of Amsterdam, en daarmee ook de bedrijven op de Westhaven. Zo kunnen we een zo optimaal mogelijke planning maken. Voor ons, in combinatie met de omgeving.”

Europese verbinding

Goederenvervoer is van groot belang voor Nederland. Goederen vervoeren we het liefst via het spoor, omdat het duurzaam is en de veiligste manier van transport. Het spoor verbindt onze havens met de industriële centra in Europa. Om dit vervoer betrouwbaar te houden voeren we onderhoud uit aan de sporen, zoals in de Amsterdamse Westhaven.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,155
Diesel1,976

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats