Clicky

 Marcel Claessen nieuwe CEO Schenk Tanktransport

Marcel Claessen nieuwe CEO Schenk Tanktransport
05-12-2023 12:31 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

PAPENDRECHT - Schenk, een toonaangevend tanktransportbedrijf in Noord-West Europa, kondigt met trots de benoeming aan van Marcel Claessen (57) als de nieuwe Chief Executive Officer. Marcel Claessen, een ervaren leidinggevende met een bewezen staat van dienst in de transport en logistiek, trad in dienst van Schenk op 1 december 2023 en zal de functie van CEO op 1 april 2024 officieel overnemen van Harry en Arjan Schenk.

Marcel Claessen volgt daarmee de gebroeders Schenk op, die als minderheidsaandeelhouders naast investeerder Argos Wityu, zullen toetreden tot de RvC. Met het aantreden van Marcel Claessen als CEO is het nieuwe leadership team van Schenk, waartoe in juni 2022 Carlien Siebelt al toetrad als CFO en eerder dit jaar Folkert Tjebbes aantrad als COO, compleet.

“Met Marcel Claessen zijn we erin geslaagd het leadership team te completeren met een bevlogen en ervaren CEO”, aldus Harry en Arjan Schenk. “Met zijn achtergrond als ingenieur en een sterk commercieel en operationeel profiel, is Marcel bedreven in het op- en uitbouwen van organisaties en teams tot succesvolle en innovatieve bedrijven. Hij is een executive met visie en diepgaande ervaring in het ontwikkelen van bedrijven op internationaal niveau, het verwerven van nieuwe bedrijven en het bouwen van hoogwaardige klantproposities.” “Wij zijn ervan overtuigd dat Marcel met zijn bewezen staat van dienst bijzonder goed is toegerust om Schenk door het volgende hoofdstuk te leiden.”

De afgelopen 30 jaar heeft Marcel in verschillende directiefuncties gewerkt voor verschillende internationale bedrijven in de transport en logistieke sector. Dat betrof onder andere internationaal transport en Value Added Logistics bij TDG, grote logistieke operaties bij Royal FloraHolland en complexe container-verscheping van bijvoorbeeld medicijnen van India naar diverse landen in Afrika voor the Medical Export Group.

Marcel Claessen, CEO Schenk: “Schenk Tanktransport is een krachtige onderneming met een rijke historie. De manier van samenwerken met collega’s en klanten, de professionele pragmatische aanpak en de strategische focus van Schenk passen goed bij mijn kijk op de business. Ik kijk er naar uit om het bedrijf, samen met alle Schenk-collega’s, duurzaam verder te laten groeien.”

Om de continuïteit te bewaken en de overdracht vlot te laten plaatsvinden is per 1 december de intensieve overgangsperiode van 4 maanden van de huidige Co-CEO’s Harry en Arjan Schenk naar Marcel Claessen gestart.

Foto's

 • J.Roeland
  SCHENK
 • J.Roeland
  SCHENK
 • J.Roeland
  SCHENK
 • J.Roeland
  SCHENK
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,155
Diesel1,976

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats