Clicky

 Grensoverschrijdend vervoer met lzv tussen Duitsland en Denemarken is nu mogelijk

Grensoverschrijdend vervoer met lzv tussen Duitsland en Denemarken is nu mogelijk
04-12-2023 17:23 | Buitenland | auteur Redactie

BERLIJN - De Duitse transportminister, dr. Volker Wissing en zijn Deense collega, minister van Transport Thomas Danielsen, hebben vandaag, maandag 4 december 2023, een bilaterale overeenkomst ondertekend die het grensoverschrijdende gebruik van lzv's tussen Duitsland en Denemarken mogelijk maakt.

Federaal minister dr. Volker Wissing: "Vanaf vandaag kunnen transportbedrijven hun lzv's ook in Denemarken inzetten. Lange vrachtwagens zijn terecht een vaste waarde geworden in heel Europa, omdat ze ons in staat stellen meer goederen te vervoeren met minder ritten. Dit bespaart CO2 en verlicht de druk op onze wegen. Gemiddeld vervangen twee lange vrachtwagenritten drie ritten met conventionele vrachtwagens, waardoor efficiëntiewinsten en brandstofbesparingen van tussen de 15 en 25 procent mogelijk zijn. Gezien het groeiende goederenvervoer en een nijpend tekort aan chauffeurs is dit een belangrijke bijdrage waar wij niet zonder willen. Denemarken is na Nederland het tweede buurland waarmee wij een dergelijke overeenkomst hebben gesloten. Ik wil mijn Deense collega Thomas Danielsen bedanken voor de goede en constructieve samenwerking."

De bilaterale overeenkomst maakt het grensoverschrijdende gebruik van Duitse lange vrachtwagens type 2 tot en met 5 en vergelijkbare Deense lange vrachtwagens mogelijk. In Duitsland blijven de bestaande voorschriften en eisen voor de verkeersveiligheid van kracht. Lange vrachtwagens in Duitsland mogen tot 25,25 meter lang zijn. Er gelden echter nog steeds dezelfde gewichtsbeperkingen als voor conventionele vrachtwagens.

Richtlijn 96/53/EG wordt momenteel herzien en voorziet in het Europese gebruik van lange vrachtwagens in de toekomst.

Foto's

  • VDS
    VDS
  • Accuraat Verhuur
  • CSE
    CSE
  • CSE
    CSE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats