Clicky

 Tot 24 maanden cel voor voorbereiden crystal meth-lab in Wezep

Tot 24 maanden cel voor voorbereiden crystal meth-lab in Wezep
04-12-2023 14:47 | Misdaad | auteur Redactie

ZUTPHEN - De rechtbank veroordeelt drie mannen tot 24 maanden celstraf voor het produceren en hebben van verschillende vormen van methamfetamine (crystal meth) en voor de voorbereiding van de productie daarvan.

In mei 2023 trof de brandweer de drie mannen aan in een pand in Wezep. In het pand vond de politie spullen en middelen voor het produceren van harddrugs. Ook was er 61,16 kilo methamfetaminetartraat, 4,16 kilo methamfetamine.HCI en 200 milliliter methamfetamine(-olie) aanwezig.

De rechtbank vindt bewezen dat het trio nauw en bewust samenwerkte. De verklaringen dat één van hen enkel aanwezig was om de bovenverdieping op te ruimen en een ander alleen maar het pand ter beschikking stelde, veranderen niet dat de de rechtbank uitgaat van medeplegen. 

Naar het oordeel van de rechtbank was het drugslab kleinschalig en het productieproces onprofessioneel. Verder was de locatie slechts relatief korte tijd in bedrijf. Desondanks vindt de rechtbank een forse onvoorwaardelijk gevangenisstraf passend, gelet op de ernst van de handelingen. 

De rechtbank legt aan twee mannen, een 38-jarige man uit Den Haag die het pand huurde en een 35-jarige man uit Rotterdam die aantoonbare kennis van het productieproces had, 24 maanden celstraf op. Aan een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats legt de rechtbank een gevangenisstraf van 18 maanden op. De straf is lager, omdat niet gebleken is dat de man een coördinerende of anderszins essentiële rol had. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats