Clicky

 Deel Zomercarnaval voortaan achter hek en zonder sterke drank

Deel Zomercarnaval voortaan achter hek en zonder sterke drank
04-12-2023 11:32 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - De opzet van het Rotterdamse Zomercarnaval gaat op de schop. De traditionele Straatparade blijft, maar het avondprogramma wordt aangepakt en verdwijnt achter hekken. Ook mag niet langer sterke drank worden geschonken. De maatregelen zijn volgens burgemeester Ahmed Aboutaleb nodig om incidenten zoals bij de editie afgelopen zomer te voorkomen.

Bij de laatste editie op zaterdag 29 juli waren er meerdere schiet- en steekincidenten rond de Coolsingel tijdens het avondprogramma. "Deze incidenten hebben zowel het veiligheidsgevoel van bezoekers en bewoners van de stad als die van de ondernemers in de nabijheid van het evenement negatief beïnvloed", aldus Aboutaleb.

Volgens de politie was de sfeer tijdens de Straatparade de afgelopen jaren gemoedelijk met veel gezinnen langs de route.

Maar daarna gaat het mis. "Na de parade vertrekken de gezinnen en zien de partners een ander publiek. Er wordt een toename van sterke drank op het evenemententerrein op de Coolsingel waargenomen; door het open karakter en de grote toestroom van bezoekers is de toegangscontrole onvoldoende. De sfeer wordt grimmiger en het uit elkaar houden van diverse groepen genereert veel werk voor beveiliging en politie, staat in de brief van Aboutaleb aan de gemeenteraad.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats