Clicky

 NS: meer treinen van maandag tot donderdag, minder op vrijdag

NS: meer treinen van maandag tot donderdag, minder op vrijdag
04-12-2023 09:26 | Algemeen | auteur ANP

UTRECHT - Sinds corona maken reizigers op een andere manier gebruik van de trein. De Nederlandse Spoorwegen spelen daar in de nieuwe dienstregeling op in door op rustige momenten minder treinen te laten rijden. Vanaf zondag 10 december worden er meer treinen ingezet van maandag tot en met donderdag en minder op vrijdag. "Dinsdag en donderdag zijn typische forensendagen geworden. Dat vraagt om een andere dienstregeling dan voorheen", meldt het bedrijf.

Buiten de spits gaan er minder sprinters rijden op sommige trajecten. Tussen Amsterdam Centraal en Almere Oostvaarders en Utrecht Centraal en Woerden rijdt vanaf zondag dan nog twee keer per uur een sprinter. Op de trajecten Utrecht Centraal - Hoofddorp en Hoofddorp - Leiden Centraal rijden de sprinters op vrijdag twee keer per uur, waar dat nu nog vier keer per uur is.

Op trajecten in de Randstad gaat de intercity in de daluren en in het weekeinde juist vaker rijden. Tussen Utrecht en Den Haag, op de trajecten Utrecht - Rotterdam, Den Haag - Amsterdam, Schiphol - Nijmegen en Dordrecht - Schiphol rijdt de intercity dan net als op werkdagen vier keer per uur. Nu is dat in het weekeinde en buiten de spits nog twee keer per uur.

Van maandag tot en met donderdag rijdt er in de spits ook weer elke 10 minuten een intercity op de lijn Arnhem - Utrecht - Schiphol - Rotterdam. NS laat die dagen in de spits meer sprinters rijden tussen Assen en Groningen (vier per uur). En ook tussen Dordrecht en Rotterdam gaat er in de spits van maandag tot en met donderdag elke 10 minuten een sprinter. Tussen Arnhem en Nijmegen gaat de sprinter tijdens daluren, net als in de spits, vier keer per uur rijden. Ook in de loop van 2024 denkt NS nog verbeteringen aan de dienstregeling te kunnen doorvoeren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats