Clicky

 Brand in huizenblok Bruinisse onder controle

Brand in huizenblok Bruinisse onder controle
03-12-2023 18:55 | Binnenland | auteur ANP

BRUINISSE - [update 22:39 uur] In een huizenblok aan de Acacialaan in het Zeeuwse dorp Bruinisse heeft een grote brand gewoed. De brand brak rond 16.30 uur uit en zo'n vijf uur later heeft de brandweer het sein brand meester gegeven. In een van de drie huizen waar de brand woedde, lagen kisten met vuurwerk op zolder. Die zijn inmiddels naar beneden gebracht en goed nat gemaakt, zo laat de Veiligheidsregio Zeeland weten.

Het vuurwerk is overgedragen aan de politie. Eerder meldde de veiligheidsregio al dat als het vuurwerk zou ontploffen, er "alleen een gat in het dak ontstaat van de woning waar het vuurwerk op zolder ligt". Het huizenblok werd uit voorzorg ontruimd en bewoners in de directe omgeving kregen het advies om binnen te blijven en niet in de buurt van ramen te komen. Volgens de woordvoerder is er voor zover bekend niemand gewond geraakt bij de brand. Bewoners werden tijdelijk opgevangen in dorpshuis De Vanger.

De burgemeester van de gemeente Schouwen-Duiveland, Jack van der Hoek, is langs geweest bij de opvanglocatie en de buurt voor morele steun aan de inwoners, zo liet de veiligheidsregio weten. "Hij komt poolshoogte nemen en wil de inwoners een hart onder de riem steken."

De brand begon in een woning en sloeg daarna over naar de bovenverdiepingen van twee andere huizen. De brandweer zette vier blusvoertuigen, een watertankwagen en een hoogwerker in om het vuur te blussen. Ook werd er een drone ingezet om te kijken waar het vuurwerk precies lag.

Foto's

  • J.Roeland
    Brandweer West en Midden Brabant.
  • J.Roeland
    Shell Moerdijk
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats