Clicky

 Luchthaven München weer open na sluiting door hevige sneeuwval

Luchthaven München weer open na sluiting door hevige sneeuwval
03-12-2023 10:49 | Buitenland | auteur ANP

MÜNCHEN - De luchthaven van München is zondag sinds 06.00 uur weer open na een sluiting wegens hevige sneeuwval. Het vliegveld, het op na drukste van Duitsland, ging een dag eerder dicht.

De luchthaven waarschuwt dat er "nog steeds beperkingen" zijn voor het vliegverkeer en raadt reizigers aan voor vertrek naar het vliegveld hun vluchtgegevens te controleren. De sluiting werd zaterdagochtend aangekondigd en gold aanvankelijk alleen tot 12.00 uur, maar werd in de loop van de ochtend verlengd naar de volgende dag.

Het sneeuwde zaterdag flink in het zuiden en zuidoosten van Duitsland. Onder meer in München kwam het openbaar vervoer vrijwel stil te liggen en ontstonden problemen op de weg. De Duitse weerdienst, die de weerwaarschuwingen heeft afgeschaald, verwacht zondag mildere weersomstandigheden met aanhoudende vorst en lichte sneeuwbuien.

Ook andere landen in Europa hebben deze week te maken met veel sneeuw. Daardoor ontstonden zaterdag onder meer problemen op de weg in Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechië. Er waren ook meldingen van stroomstoringen en omgevallen bomen op het spoor.

Foto's

  • Hurkmans
    Hurkmans
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats