Clicky

 KLM schrapt tientallen vluchten vanwege verwachte sneeuwval

KLM schrapt tientallen vluchten vanwege verwachte sneeuwval
03-12-2023 10:36 | Algemeen | auteur ANP

AMSTELVEEN - [update 12:50 uur] KLM annuleert zondag tientallen vluchten in verband met verwachte sneeuwval. Op die manier wil de luchtvaartmaatschappij ruimte maken, zodat de overige vluchten onder de winterse omstandigheden wel goed kunnen worden afgehandeld.

In totaal gaan er 65 retourvluchten niet door. "We zijn ons ervan bewust dat dit ongemak meebrengt voor onze passagiers. Zij zijn in de loop van zaterdag op de hoogte gesteld en omgeboekt op eerstvolgende beschikbare vluchten", laat een woordvoerster weten. Het gaat volgens haar alleen om vluchten op Europese bestemmingen, de vluchten naar verdere bestemmingen worden wel uitgevoerd.

Schiphol en ook KLM zelf waarschuwden eerder op de dag al voor vertragingen en annuleringen als gevolg van de sneeuwval, die volgens de luchthaven voor zondag vanaf de middag is voorspeld. Op de website van Schiphol is te zien dat meer maatschappijen vluchten hebben geschrapt. Zo gaan ook vluchten van Lufthansa en Turkish Airlines niet door, al kunnen die annuleringen ook andere oorzaken hebben.

Transavia vliegt in Nederland vanuit Eindhoven, Rotterdam en Schiphol. Op die eerste twee luchthavens voorziet de maatschappij weinig impact van het winterweer. Op Schiphol kan de impact volgens een woordvoerster groter zijn, maar Transavia heeft er wel voor gekozen om zijn vluchtschema volledig uit te voeren. Dat kan betekenen dat vluchten bijvoorbeeld vertraging oplopen omdat een baan sneeuwvrij gemaakt moet worden. Mocht het toch nodig zijn om vluchten te schrappen, dan zal Transavia volgens de woordvoerster alle reizigers hierover informeren.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Hurkmans
  Hurkmans
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats