Clicky

 KNMI: code oranje in Noord- en Zuid-Holland vanwege gladheid door ijzel

KNMI: code oranje in Noord- en Zuid-Holland vanwege gladheid door ijzel
02-12-2023 17:29 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DE BILT - [update 23:17 uur] Het KNMI geeft voor zaterdagavond code oranje af in de provincies Noord- en Zuid-Holland om grootschalige gladheid die ontstaat door bevriezing van natte weggedeelten. De weerwaarschuwing voor ijzel in de twee provincies geldt tot het begin van de nacht, aldus het KNMI.

In de loop van de nacht wordt het vanuit het zuiden weer droog. In de rest van Nederland geldt vanaf zaterdagavond tot en met zondagochtend code geel voor plaatselijke gladheid door bevriezing van natte weggedeelten en/of een enkele winterse bui. Alleen in Limburg zijn vooralsnog geen waarschuwingen van kracht.

Bij code oranje waarschuwt het KNMI dat er "grote kans is op gevaarlijk of extreem weer waarbij de impact groot is en er kans is op schade, letsel of veel overlast". Mensen krijgen dan de oproep om zich voor te bereiden, bijvoorbeeld door binnen te blijven.

Eerder gaf het weerinstituut voor zondag al code geel af voor het hele land om verwachte sneeuwval. In de loop van zondagmiddag gaat het vanuit het westen enige tijd sneeuwen en kan een sneeuwdek van 1 tot 3 centimeter ontstaan, plaatselijk zelfs 5 centimeter. De sneeuw trekt zondagavond noordoostwaarts over het land. Daardoor kan het opnieuw glad zijn.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats