Clicky

 Vliegverkeer München opnieuw tijdelijk opgeschort na hevige sneeuwval

Vliegverkeer München opnieuw tijdelijk opgeschort na hevige sneeuwval
02-12-2023 10:23 | Buitenland | auteur ANP/DPA

MÜNCHEN - [update 11:26 uur] Het vliegverkeer op de luchthaven van München is zaterdag tijdelijk opgeschort om hevige sneeuwval. Tot nu toe zijn ongeveer 320 van de 760 geplande vluchten geannuleerd.

Op de website van Schiphol is te zien dat er zaterdagochtend ook een Lufthansa-vlucht vanuit Nederland naar München is geannuleerd. Andere vluchten op de dag, die later moeten vertrekken naar het Duitse vliegveld, lijken vooralsnog wel door te gaan.

Een woordvoerder van de luchthaven zegt dat er waarschijnlijk tot 12.00 uur niet wordt gevlogen. Vluchten vanaf het vliegveld in het zuiden van Duitsland, het op een na drukste van het land, liepen vrijdag ook al vertragingen ook. Er werden daarnaast ook vluchten geschrapt.

De sneeuw zorgt ook voor grote verstoringen in het openbaar vervoer in de deelstaat Beieren, met name in en om de hoofdstad München. Het treinverkeer van en naar het centraal station van München ligt praktisch stil. Spoorbedrijf Deutsche Bahn verwacht dat de overlast de hele dag aanhoudt. Ook ander openbaar vervoer ligt er stil. In München en Ulm moesten gestrande passagiers de nacht doorbrengen in treinen.

De politie in de regio waar München onder valt, roept inwoners op binnen te blijven. Meerdere wegen zijn onbegaanbaar door een dikke laag sneeuw of omgevallen bomen. Baden-Württemberg heeft hier ook last van. In die deelstaat ten westen van Beieren is in de nacht van vrijdag op zaterdag tot wel 40 centimeter sneeuw gevallen.

Delen van Duitsland kampen deze week met sneeuwoverlast. Zaterdag wordt volgens de Duitse weerdienst vooral het zuidoosten van het land getroffen door slecht weer, daar geldt de op een na hoogste weerswaarschuwing. In het zuiden en zuidoosten blijft het zaterdag tot in de middag of avond sneeuwen, de intensiteit zal volgens de weerdienst "langzaam" afnemen.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar
  • Hurkmans
    Hurkmans
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats