Clicky

 Complete technische staf FC Volendam stapt op na ontslag bestuur

Complete technische staf FC Volendam stapt op na ontslag bestuur
01-12-2023 17:30 | Sport | auteur ANP

VOLENDAM - De complete technische staf van FC Volendam stapt op uit onvrede over het besluit van de raad van commissarissen om het bestuur van voorzitter Jan Smit te ontslaan. Dat meldt het team onder leiding van technisch manager Wim Jonk in een persverklaring. Het betekent dat ook technisch directeur Jasper van Leeuwen, directeur opleidingen Ruben Jongkind en trainer Matthias Köhler vertrekken bij de Eredivisieclub. De trainer zit zaterdag in de wedstrijd tegen PEC Zwolle voor het laatst op de bank.

Zanger Jan Smit en de overige bestuursleden zijn ontslagen, omdat ze het voortbestaan van FC Volendam in gevaar zouden brengen. Volgens de rvc heeft de club op dit moment een negatief eigen vermogen van 3 miljoen euro op een begroting van 11 miljoen euro. Voorzitter Jaap Veerman lichtte vrijdagochtend het besluit toe en zei dat hij niet verwachtte dat Jonk en zijn technische team ook zouden vertrekken.

Volgens zanger en presentator Smit is er geen sprake van een zorgelijke financiële situatie en boekt Volendam door het technische beleid juist transferwinsten, waardoor de club in het volgende boekjaar "met een schone, goedgevulde lei aan een nieuw seizoen kan beginnen."

Emmer overgelopen

"Wij gaan stoppen bij FC Volendam", meldt 'Team Jonk'. "Onze emmer is overgelopen na de persconferentie van rvc-voorzitter Jaap Veerman. Na dit toneelstuk vol tegenstrijdigheden, halve waarheden en volle leugens, rest ons niets anders dan dit besluit."

Jonk en zijn mannen stapten in 2019 in bij FC Volendam. "Een club die destijds op de rand van de afgrond stond. Jan Smit en Keje Molenaar vroegen ons FC Volendam weer op te bouwen als opleidingsclub. Geïnspireerd door onze mentor Johan Cruijff staan voetbal en talentontwikkeling daarbij centraal", leggen ze uit.

Voor bus gegooid

Vervolgens spuit Team Jonk zijn kritiek op de gang van zaken. "Voorzitter Jan Smit en zijn medebestuurders zijn gisteravond ontslagen door de rvc. Ze zijn door Jaap Veerman publiekelijk voor de bus gegooid, als ware zij onverantwoordelijke bestuurders die geen toezicht houden en financieel 'casinobeleid' voeren. Wijzelf worden beticht een beleid te voeren dat de continuïteit van Volendam in gevaar zou brengen. De 'argumenten' die langskomen zijn van een treurig niveau", meent Team Jonk.

"Financiële operationele tekorten worden door Jaap Veerman genoemd en uitvergroot, maar enorme transferwinsten worden verzwegen. Het positieve resultaat onder aan de streep wordt zelfs ontkend. Jan Smit, een fantastische ambassadeur die aan het hoofd heeft gestaan van een absolute bloeiperiode van de club, wordt weggezet als een 'slecht voorzitter'."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats