Clicky

 Hamas: wilden praten over overdracht van lichamen gegijzeld gezin

Hamas: wilden praten over overdracht van lichamen gegijzeld gezin
01-12-2023 16:22 | Buitenland | auteur ANP/AFP

GAZA-STAD - Hamas zegt bereid geweest te zijn om de lichamen van Shiri Bibas en haar twee jonge zoons over te dragen aan Israël. Dat aanbod zou gedaan zijn tijdens de onderhandelingen over de verlenging van de gevechtspauze die vrijdagochtend vroeg afliep. Israël wil niet reageren op de "berichtgeving op basis van propaganda van Hamas", zegt het kantoor van premier Benjamin Netanyahu.

Het gezin Bibas werd een bekend voorbeeld van de slachtoffers van de aanval van Hamas op 7 oktober. Deze week bleek dat de moeder Shiri is omgekomen, evenals de 4-jarige Ariel en de tien maanden oude Kfir. Hamas zegt dat ze zijn gedood door een Israëlische luchtaanval. Israël zei donderdag te onderzoeken of en, zo ja, hoe de drie zijn omgekomen.

Vader Yarden, die eveneens gegijzeld werd, zou wel nog in leven zijn. Hamas heeft naar eigen zeggen voorgesteld om hem ook te laten gaan, zodat hij de uitvaart van de rest van het gezin kon bijwonen. Daarnaast zouden nog twee "zionistische gedetineerden" vrijgelaten worden, aldus Hamas.

Volgen Israël zitten nog 137 gijzelaars vast. Een regeringswoordvoerder zei dat het bestand is afgelopen door toedoen van Hamas. De organisatie zou onder meer geweigerd hebben om een lijst te maken met daarop meer namen van gijzelaars die voor vrijlating in aanmerking zouden komen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,155
Diesel1,976

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats