Clicky

 Plasterk heeft meer tijd nodig voor verkenning

Plasterk heeft meer tijd nodig voor verkenning
01-12-2023 15:11 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Ronald Plasterk heeft meer tijd nodig voor de verkenning naar een nieuwe coalitie. Dat heeft hij in een brief aan voorzitter Vera Bergkamp van de Tweede Kamer laten weten. Hij streeft ernaar om uiterlijk in de week van 11 december zijn verslag in te leveren.

In de eerste gespreksronde is het Plasterk alleen gelukt om te inventariseren hoe de aankomend fractievoorzitters tegen de verkiezingsuitslag aan kijken. Daarmee heeft hij slechts één opdracht die hij heeft meegekregen van Bergkamp af kunnen ronden. Voor de andere opdrachten heeft hij meer tijd nodig. Die zijn: nagaan welke richting de fractievoorzitters willen volgen in de formatie, welke mogelijkheden zij zien voor samenwerking, welke partij(en) de informateur(s) moeten leveren en wie daarvoor de kandidaten zijn.

Gom van Strien werd aanvankelijk aangesteld als verkenner en kreeg de opdracht om te proberen om uiterlijk 5 december verslag uit te brengen, zodat de Tweede Kamer op 7 december in debat kon over zijn conclusies.

Kort na zijn aanstelling kwam Van Strien in opspraak omdat hij door een voormalige werkgever in verband werd gebracht met fraude. Zijn opvolger Plasterk wilde ondanks de vertraging proberen om de gestelde deadlines te halen, maar is daar niet in geslaagd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,155
Diesel1,976

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats