Clicky

 Media: Rusland ziet ontploffing in treintunnel als terreurdaad

Media: Rusland ziet ontploffing in treintunnel als terreurdaad
01-12-2023 14:40 | Buitenland | auteur ANP/RTR

MOSKOU - Russische onderzoekers beschouwen de brand in een trein in Siberië woensdag als een terreuraanslag, meldt het Russische medium Kommersant. Een bron uit Oekraïne had eerder tegen persbureau Reuters gezegd dat de goederentrein is opgeblazen door de Oekraïense inlichtingendienst SBOe. Niemand raakte gewond.

De trein vloog in brand in de langste treintunnel van Rusland, op de Spoorlijn Baikal-Amoer. Oekraïne zou explosieven hebben aangebracht omdat dat traject wordt gebruikt voor aanlevering van militair materieel. Of dat inderdaad zo is, is niet helemaal duidelijk. Kommersant meldt dat een explosief is ontploft dat was aangebracht onder de trein.

De 15,3 kilometer lange tunnel ligt op ruim 4000 kilometer van Oekraïne. Als de Oekraïense inlichtingendiensten er inderdaad achter zitten, toont de operatie hoe ver dat land bereid is Rusland binnen te dringen om de Russische krijgsmacht te saboteren.

Volgens de Russische spoorwegen moet het treinverkeer door de brand omgeleid worden. Dat leidt tot vertraging, maar zou geen gevolgen hebben voor het goederenvervoer.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,155
Diesel1,976

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats